Pleisterwerk:

kan onderverdeeld worden in 2 kwaliteitsniveau’s behangklaar en sausklaar. Behangklaar. De wanden worden klaargemaakt om te behangen, ook kan men deze wanden afwerken met een sierpleister. Bij saus klaar worden de wanden met een extra behandeling glad gemaakt zodat deze nadien gesausd kunnen worden. Pleisterwerk wordt met een gipsgebonden mortel gemaakt.

Schuurwerk:

is een fraaie eindafwerking voor zowel wanden als plafonds. Het wordt vervaardigd met een gipsgebonden (groenband of geelband). Schuurwerk is alleen aan te brengen in een standaard naturel kleur.

Buitenwerk:

Ook voor uw buitengevel kan de stucadoor voor u van grote betekenis zijn. Oude, verslechterde buitengevels kunnen door ons weer verfraaid worden met stucwerk op basis van cementgebonden mortels. De buitengevel kan vervolgens weer afgewerkt worden met fijn schuurwerk of met een sierpleister. Ook is het mogelijk om een gevel of gedeelte van een gevel te verfraaien met stucwerk in een blokverdeling. De afwerkmogelijkheden zijn legio: van een neutrale schuurlaag tot aan gevellijsten, maar ook sierpleisters (eventueel in kleur) of een blok- of vlakverdeling behoort tot de mogelijkheden.

Lijsten en ornamenten:

Het aanbrengen van lijsten, plinten en ornamenten vereist kennis en ervaring. Door te werken met de beste materialen, de benodigde vakkennis en een eerlijk advies maakt dit een plafond of wand helemaal af. Een klassiek plafond afgewerkt met lijsten, plinten en ornamenten zag je vroeger vaak in oude statige herenhuizen. Maar ook in nieuwbouwwoningen word het de laatste jaren veel toegepast. In sommige gevallen geeft dat net dat beetje meer.

Sauswerk:

De basis voor de wand en/of plafond moet in ieder geval goed zijn om een mooie eind resultaat te kunnen krijgen. Een ideale basis is uiteraard sausklaar pleisterwerk. Bij het handmatig sausen krijg je een vlakke rolstructuur.

Sierpleister:

bepaalt uiteindelijk het uiterlijk van de muren. De meest gebruikte sierpleister is: Spachtelputz. Sierpleister is een mooie en praktische afwerking van uw muren. Sierpleisters kan in kleur worden aangebracht, zodat deze niet meer afgewerkt hoeft te worden met een latex. Het voordeel van sierpleister in kleur is dat er geen kleurverschil te zien is. Verder is sierpleister boenvast en dus makkelijk schoon te maken.

Offerte aanvragen

Interesse in één van onze diensten en benieuwd naar de prijs die bij de kwaliteit van Willem de Wit Stucadoors hoort? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Locatie

Splitshoorn 2
1141 ZX Monnickendam

Contact

Telefoon: (+31) 6 13 82 98 22
Email: info@willemdewit.com